امروز جمعه ، 31 فروردین 1403

مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زایی در تاریخ 27 خرداد 1396 با همکاری انجمن علمی مدیریت وکنترل مناطق بیابانی ایران، پژوهشکده مناطق خشک وبیابانی دانشگاه یزد و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد برگزار شد.

 

در این نشست علمی که با حضور تعداد کثیری از استادان دانشگاه و محققین و کارشناسان اجرایی و تحقیقاتی مرتبط با منابع طبیعی، محیط زیست، آب، کشاورزی و بخش صنعت استان در محل سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد تشکیل شد.  مشکلات و مسائل مرتبط با پدیده بیابان زایی در استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

 

 

در ابتدای  جلسه آقایان  مهندس میرشمسی معاون فنی ادراه کل منابع طبیعی و همچنین مهندس محمود فتاحی کارشناس مسئول دفتر بیابان زدایی به دو مشکل اساسی چگونگی اجرای طرح های بیابان زدایی خاصه پروژه های احیاء بیولوژیک و درختکاری و همچنین مشکلات و نحوه نگهداری آنها در شرایط تغییر اقلیم و خشکسالی های اخیر اشاره نمودند و خواستار ارائه راهکارهای علمی و فنی حل این دو مشکل در استان شدند. سپس جناب آقای دکتر عارف از شرکت آب منطقه ای در قالب یک گزارش علمی پژوهشی به پیامدهای  ناشی از تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر توزیع نامتعادل زمانی و مکانی بارش در استان یزد اشاره نمود. وی ضمن اشاره به این نکته که میانگین زمانی و حجمی خشکسالی های اخیر از دوره های قبل فزونی یافته و شرایط استثنایی به خود گرفته است به این نکته اشاره نمود که مقدار بارش موثر و قابل نفوذ و حتی قابل استحصال توسط گیاه در سال های اخیر به نحو قابل توجهی کاهش یافته است. 

 

 

آقایان دکتر کمالی رئیس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد و مهندس دشتکیان عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد نیز ضمن اشاره به ضرورت تغییر در پاره ای از تغییر نگرش ها در امر مقابله با بیابان زایی، آمادگی جامعه دانشگاهی و تحقیقاتی استان را در کمک به حل مشکلات مطروحه برشمردند. 

 

در پایان دکتر اختصاصی رئیس انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران، با توجه به واقعیت های ایجاد شده در شرایط اقلیمی، افت سفره های آبی و نشست آبخوانه های استان شرایط کنونی را برای توسعه کشاورزی، صادرات آب مجازی و عدم توجه به رد پای آب به نفع ذخائر آبی استان ندانست و اظهار داشت ادامه این روند نه در آینده بلکه در حال حاضر می تواند اثرات وخیم تری را در تشدید پدیده بیابان زایی به دنبال داشته باشد.

 وی با  اشاره به بحران های مهم ریزگردها، نشست زمین و تشکیل شق و فروچال ها در سطح استان یزد ابر بحران موثر در تشدید پدیده بیابان زایی را عدم انسجام سازمانی و نبود مدیریت یکپارچه در تصمیم گیری های مرتبط با منابع طبیعی، محیط زیست و صنعت ذکر نمود و خواستار ایجاد تحول اداری در شکل گیری این انسجام سازمانی شد. 

 

 

بخش کاربری



آمار بازدید

امروز
بطور کلی
227
1045604

پیش بینی امروز
240

آنلاین (15 دقیقه گذشته):4

ارتباط با ما

  

 رایانامه:

isadmc@offices.yazd.ac.ir